Zverejnené: 27.05.2024

Kenneth Rogoff


Americký ekonóm a profesor na Harvardskej univerzite, známy svojimi prácami v oblasti medzinárodných financií a dlhových kríz.  V rokoch 2001-2003 pôsobil Rogoff ako hlavný ekonóm a riaditeľ výskumu v Medzinárodnom menovom fonde. Pôsobil ako ekonomický radca a riaditeľ výskumného oddelenia Medzinárodného menového fondu od augusta 20011 do septembra 2003. Predtým bol profesorom na Katedre ekonómie na Harvardskej univerzite a predtým bol profesorom medzinárodného menového fondu Charles a Marie Robertson.

Na začiatku svojej kariéry pôsobil ako ekonóm v Medzinárodnom menovom fonde a tiež v Rade guvernérov Federálneho rezervného systému. Je zvoleným členom Americkej akadémie umení a vied, ako aj Ekonometrickej spoločnosti a bývalým členom Guggenheima.

V rokoch 2001 – 2003 Kenneth Rogoff pôsobil ako hlavný ekonóm Medzinárodného menového fondu. Je tiež známy svojou kľúčovou prácou o výmenných kurzoch a nezávislosti centrálnej banky. Spolu s Mauriceom Obstfeldom je spoluautorom Základy medzinárodnej makroekonómie, pojednania, ktoré sa tiež stalo široko používaným absolventským textom v tejto oblasti na celom svete.


Užitočné články

Finančný Kompas v médiách